Tämä omenatorttu tehdään valurautaiseen paistinpannuun ja taikinana käytetään valmista torttu- tai voitaikinaa.
RAAKA-AINEET TARTE TATINIIN
4-5 kotimaista hapokasta omenaa
25 g voita
1/2 dl sokeria
1/2 dl hunajaa
1/2 tl jauhettua kanelia
1/4 tl jauhettua inkivääriä
1/4 tli jauhettua pomeranssinkuorta
2 rlk brandyä, konjakkia, jallua, viskyä, rommia tms. tummaa väkevää viinaa
50 g mantelilastuja
4 levyä valmiiksi kaulittuja torttutaikinalevyjä
1 kananmuna voiteluun
Paista 200°C 30 min
Ota 4 kpl valmiiksi kaulittua torttutaikinalevyä sulamaan. Paketissa on yleensä 5 tai 6 levyä; yli jäävistä levyistä voit tehdä vaikka juustotankoja! Laita uuni lämpeämään 200°C.

Kauli torttutaikinalevyt pareittain 2ksi levyksi. Levyn koko on sellainen, että se vaivatta peittää paistinpannun mutta ei juurikaan valu yli. Siirrä paistinpannu pois kuumalta levyltä. asettele toinen kaulitsemistasi torttutaikinalevyistä omenien päälle ja voitele se kanamunalla. Laita toinen levy päälle ja painele reunat pannuun niin, että taikinat peittävät omenat ja liemen. Voitele pinta vielä uudestaan.
Paista Tarte Tatitnia 200°C uunissa 30 min. Keikauta torttu tarjoiluastiaan (kuin keikauskakku) ja tarjoa lämpimänä kookoskinuskin ja vanilijakastikkeen kanssa.
KOOKOSKINUSKI
2 dl kookoskermaa
1 dl ruokosokeria
1 dl muscovadosokeria
Laita ainekset kattilaan ja keittele kunnes seos sakenee, noin 10 minuuttia. Nauti haaleana tai kylmänä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti