No niin. Laitan kuva sitten kun minulla on hyvä kuva. Ruoka ei koskaan häikäise ulkonäöllään vaan maku on se juttu!
Tämä on perusohje, miten epämääräisistä lihankappaleista saa hyvää ruokaa. Nyt puhutaan kaikenlaisista lihakönteistä, jotka eivät oikein ihastuta. Ei siis mistään paisteista. Minä olen tehnyt näin possun kasleria, naudan palasia, hirven keittolihapaloja, poron potkakiekkoja, poron kaulakiekkoja; mitä vaan, mikä epäilyttää sellaisenaan. Jos lihassa on luuta ja rasvaa niin sitä parempi lopputuloksen kannalta. Vanha totuus on se, että jos lihan ensin kylvettää pitkään oluessa ja sitten paistaa voissa, niin siitä tulee väkisinkin hyvää. Tällä samalla periaatteella voi tehdä myös poron- tai riistakäristystä.
RAAKA-AINEET HAUDUTETTUUN JA PAISTETTUUN LIHAAN
Pala tai paloja lihaa, jos sinulla on kokonainen pala, niin pieni se
5 dl tummaa olutta
suolaa
mustapippuria
makeaa soyakastiketta
2- 3 laakerinlehteä
125° - 150° ainakin 4 tuntia.
1 pkt pekonia
voita
1 sipuli
Laita uuni lämpiämään. Mausta lihanpalat suolalla. Lado palat uunivuokaan ja mausta edelleen makealla soyalla ja mustapippurilla. Jos rouhit pippuria, rouhi runsaahkosti. Jos käytätä kokonaisia mustapippureita, niin älä pihistele niitäkään. Laita lihanpalojen sekaan laakerinlehdet. Kaada päälle tummaa olutta niin paljon, että lihat juuri peittyvät nesteeseen. Jos 1 purkki olutta ei riitä, niin voit lisästä vettä tai lihalientä. Hauduta lihaa uunissa ainakin 4 tuntia. Voit tehdä myös niin, että annat uunin olla päällä 3 tuntia ja sitten katkaiset virran ja annat lihan hautua vaikka yön yli.
Kaada lihat ja liemi siivilään ja ota haudutusliemi talteen. Anna lihojen jäähtyä sellaisiksi, että niitä pystyy käsittelemään. Irroittele kypsät lihat mahdollisista luista ja muista roippeista. Lihapalat saavat olla pieniä; älä tuhlaa lihaa, mutta poista kaikki ällö. Pilko puhdistettu liha veitsellä pieniksi paloiksi.
Pilko pekoni ja laita se kylmään paistinpannuun. Laita paistinpannu lämpiämään ja sekoittele pekonia kunnes se alkaa sulaa. Pienennä paistinpannun lämpötilaa keskilämmölle.
Pilko sipuli silpuksi. Lisää vähän voita paistinpannuun ja lisää sipulisilppu sekä pienitty liha. Paista kunnes sipuli ja liha on kauniin ja herkullisen ruskeita. Nyt paistos on aika kuivaa. Jos haluat mehukkaamman niin lisää vähän haudutuslientä ja anna kiehua muutama minuutti.
Tämä on erinomaista pasta- tai couscouskastiketta. Tai sitten voit tarjota tätä perunamuusin kanssa käristyksen tapaan.
Maista haudutuslientä ennenkuin lisäät sitä paistetun lihan joukkoon. Sen kuuluu olla rikkaan ja hyvän makuista. Jos se on liian kitkerää, niin lisää siihen hunajaa ja suolaa. Ylijäävän haudutusliemen voit käyttää jauhelihakastikkeeseen tai kasvissosekeiton pohjaan.
Hifistelyversiossa voit käyttää oluen tilalla halpaa punaviiniä ja pilkkoa jo liemeen sipulin, chilin ja porkkanaa. Mutta se ei ole ollenkaan välttämätöntä. Älä mausta haudutuslientä tai paistosta liikaa vaan anna lihan maistua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti