Hanna toivoi tavallisten lihapullien ohjetta. No tässäpä tässä.
RAAKA-AINEET LIHAPULLIIN
500 g sika-nauta jauhelihaa
0,5 dl korppujauhoja
2 dl 15 % ruokakermaa tai kuohukermaa
1 keskikokoinen sipuli
1 rkl makeaa soijakastiketta
2 rkl soijakastiketta
1 rkl sinappia
1 kananmuna
mustapippuria
suolaa
oliiviöljyä


Sekoita korppujauhot ja kerma kulhossa. Sekoita rivakasti, ettei puuroon tule paakkuja. Jätä puuro turpoamaan ja pilko sipuli pieneksi silpuksi. Jos inhoat sipulinpaloja lihapullissa voit kuullottaa pilkotun sipulin oliiviöljytilkassa ja sitten soseuttaa sipulin ja öljyn sauvasekoittimella.
Kun puuro on turvonnut n. 10 minuuttia lisää puuroon sipuli, soijat sekä sinappi. Sekoita ja sekoita myös jauheliha sekaan. Mausta tasainen seos suolalla ja mustapippurilla. Maista seosta. Taikinan pitää maistua hyvälle; lihapullat tulevat maistumaan suunnilleen samalle. Minusta lihapullissa saa olla runsaasti mustapippuria ja riittävästi suolaa.
Kun taikina on tasaista ja hyvänmakuista lisää kananmuna ja seloita taas tasaiseksi.
Muotoile taikinasta pullia paperoidulle uunipellille. Kastele kätesi kylmällä vedellä tai öljyä kätesi. Pidä vesi valumassa, jotta voit kastella kädet uudelleen heti, kun taikina rupeaa tarttumaan käsiin.
Lämmitä uuni 250° ja paista pieniä lihapullia 15 min ja isompia noin 20 min. Tarjoa ne jonkun perunalisäkkeen tai salaatin kanssa. Meillä oli tänään perunatortillaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti