lauantai 22. lokakuuta 2016

22.10.2016 SYYSHAUKEA WALLENBERGIN TAPAAN

Tässä ohjeessa on tärkeää käyttää jääkkaappikylmiä raaka-aineita. Älä kysy miksi; näin vain on. Hauki on ihan tylsänmakuinen kala mutta tällä ohjeella siitäkin tulee aika hyvää herkkua.

Jauha 600 g haukifilettä lihamyllyllä yhteen kertaan
Jos hauki on ollut pakkasessa, niin kannattaa käyttää kohmeista kalaa.
Raasta sekaan 1 sitruunan keltainen kuori (valkoinen osa kuoresta antaa kitkerän maun, varo sitä)

















Sekoita massaan
2 kananmunan keltuista
1 kananmuna
1 tl suolaa
1/2 tl valkopippuria
2 tl kuivattua tilliä
2 dl kuohukermaa

Taikina on tässä vaiheessa löysää puuroa. Laita astiaan korppu- tai pankojauhoja. Tiputtele lusikoiden avulla korppujauhoon pihvejä. Ripottele pihvien päälle korppujauhoja jotta saat taputeltua niistä tasaisempia ja käsiteltäviä.

Laita pannuun reilusti voita ja öljyä ja paista pihvit kullanruskeiksi. Jos säästelet rasvassa, niin pihvit jymähtävät pannuun kiinni.1. erästä tulee oikeasti kullanruskeita, seuraavista rumemman värisiä koska pannussa oleva korppujauho sotkee värin tummaksi. Ei haittaa! Kypsennä pihvit loppuun 150 asteisessa uunissa n. 10 min.














Tarjoa perinteiseen tapaan perunamuusin ja herneiden kanssa. Tai niinkuin tässä; perunamuusin, paistettujen ruusukaalien ja maissin kanssa. Ja nauti hauesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti