tiistai 10. marraskuuta 2015

10.11.2015 ISÄNPÄIVÄN JUUSTOKAKKU

Juustokakun nimi on oikeasti Barryn juustokakku ja sen ohje on ruotsalaisesta Anna Bergeströmin keittokirjasta. Jossa on muitakin hyviä ohjeita:-)

 Juustokaku on paras, jonka minä tiedän ja siinä on muutama asia ihan just! Eli; pohja on paistettu, jolloin se ei maistu kylmälle voille. Täytteetkin ovat paistettu, eikä hyydytetty liivatteella. No, maku ja rakenne ovat silloin kohdallaan. Ja täytteitä on 2 erilaista. Ja ai niin - tätä ei voi tehdä kevytversiona - tarvitaan voita ja oikeaa juustoa sekä kunnollista ranskankermaa. Juustokakun voi valmistaa kokonaan käsin tai yleiskoneella. Kokeile käsinvalmistusta.



RAAKA-AINEET JUUSTOKAKKUUN

10 kpl Digestive-keksiä
100 g voita

1. täyte
2 pkt klassista Philadelphia-juustoa
3 kananmunaa
1,5 dl sokeria

2. täyte
2 purkkia ranskankermaa l. creme fraichea
1 rkl vanilijasokeria
1 dl tomusokeria

Ihan ensimmäiseksi. Voi tehdä kaikki osat samassa kulhossa, eikä kulhoa tarvitse pestä välillä. Murskaa keksit (kaulimella muovipussissa) ja sekoita keksimuruun sulatettu voi. Laita irtophjavuokaan leivinpaperia pohjalle ja reunoille ja painele taikina vuuan pohjalle.
1. Paisto. Paista keksipohjaa 200° uunissa 8 min.

Ota keksipohja uunista ja anna jäähtyä vähän aikaa. Säädä uuni 180° ja anna senkin jäähtyä. Tee 1. täyte. Sekoita Philadelphia-juuston rakenne rikki ja notkeaksi. Sekoita joukkoon munat ja sokeri. Sekoita hetki, niin että aineet ovat varmasti tasaisesti sekaisin. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle ja paista.
2. Paisto. Paista torttua 180° uunissa 35 min. Anna torttupohjan jäähtyä. Mutta jätä uuni päälle odottamaan viimeistä paistokertaa.

Sekoita vanilijasokeri tomusokeriin. Kumoa ranskankermat kulhoon ja siivilöi sokerit päälle. Sekoita tasaiseksi ja kaada jäähtyneen tortun päälle. Paista viimeisen kerran.
3. paisto. Paista torttua 180° uunissa 7 - 10 min, kunnes ranskankerma on jähmettynyt.

Anna tortun jäähtyä kunnolla ja nauti.

Lisäksi voit tehdä survosta pakastemarjoista tai voit koristella kakun tuoreilla marjoilla. Mutta se on erittäin hyvää ihan ilman lisäosiakin.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti